Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Упродовж 2021 року до місцевих бюджетів Вінниччини перераховано понад 11,1 млрд грн податкових платежів

опубліковано 26 січня 2022 о 14:46

Платники податків Вінниччини упродовж 2021 року сплатили до місцевих бюджетів понад 11 млрд 111,6 млн грн податкових платежів. Про це повідомляє начальник ГУ ДПС у Вінницькій області Микола Суржиков. Проти прогнозованого зібрано майже на 296,5 млн грн  більше. При цьому, за словами посадовця, минулорічний показник перевищено на 1 млрд 540,7 млн грн або на 16,1 відсотків.

У трійці лідерів бюджетоформуючих платежів на першому місці податок на доходи фізичних осіб – понад 7 млрд 648,4 млн грн або більш ніж 68,8 відсотків від загалу. Наступний за розміром – єдиний податок – майже 1 млрд 558,3 млрд грн або близько 14,0 відсотків усіх надходжень до місцевих бюджетів. І закриває ТОП-3 платежів, що надходять у розпорядження місцевих громад, плата за землю із сумою, що наблизилась до 1 млрд 38,0 млн грн.

Як зазначає Микола Суржиков, позитивна динаміка проти 2020 року простежується за кожним із цих показників.

Підсумовуючи такі здобутки, посадовець додає, що за такими вагомими цифрами – консолідація зусиль підрозділів податкової служби, влади та бізнесу регіону, зацікавлених у тому, аби у розпорядженні місцевих громад залишалось все більше коштів.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua 

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України у Facebook facebook.com/TaxUkraine

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»