Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Ямпільській ДПІ відбулась “гарча лінія” з декларування доходів та новацій податкового законодавства

опубліковано 18 квітня 2024 о 16:38

Начальник Ямпільської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Вінницькій області Ліна Калина провела сеанс «гарячої» телефонної лінії з платниками податків з питань застосування податкового законодавства. Найбільше платників цікавили питання подання податкової звітності суб’єктами господарювання та кампанії декларування доходів громадян, отриманих протягом 2023 року. Про це інформує Ямпільська ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області.

Так, податківець інформувала платників, що громадяни, які впродовж минулого року отримували доходи, з яких при їх нарахуванні чи виплаті податок не утримувався, зобов’язані задекларувати такі доходи до 1 травня 2024 року. 

Також розповіла, що підлягають декларуванню доходи, які отримані від надання в оренду нерухомого майна, від продажу власної сільгосппродукції фізичним особам, отримання спадщини чи подарунки від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступенів споріднення, доходи, з яких при нарахуванні або виплаті податок на доходи фізичних осіб не утримувався, тощо. 

За допомогою мобільного застосунку «Моя податкова», у розділі «Послуги» є можливість подати декларацію про майновий стан і доходи з метою декларування неоподаткованих доходів, а також для отримання податкової знижки. Завантажити застосунок «Моя податкова» можна в AppStore або GooglePlay. Також подати декларацію в електронному вигляді можна за допомогою сервісу ДПС України «Електронний кабінет платника» або надіслати поштою з повідомленням про вручення з описом вкладення чи подати в Центрах обслуговування платників за місцем своєї реєстрації.

Ямпільська ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області