Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підстави для відмови у реєстрації платником єдиного податку третьої групи за ставкою 2 відсотки доходу

опубліковано 31 травня 2022 о 12:52

Реєстрація платником єдиного податку третьої групи за ставкою 2 відсотка доходу здійснюється за результатами обробки заяви про застосування спрощеної системи оподаткування. Про це інформують у ГУ ДПС у Вінницькій області.

У службі зауважують, що опрацювання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування, відповідно до норм ст. 75 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), не є предметом камеральної перевірки.

При цьому підставами для відмови у реєстрації платниками єдиного податку третьої групи за ставкою 2 відсотка доходу є здійснення суб’єктами господарювання діяльності, визначеної п.п. 9.3 п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ.

Тож якщо ви здійснюєте обмін іноземної валюти, займаєтесь виробництвом, експортом, імпортом, продажем підакцизних товарів (крім роздрібного продажу паливно-мастильних матеріалів в ємностях до 20 літрів, імпорту автомобілів легкових, кузовів до них, причепів та напівпричепів, мотоциклів, транспортних засобів, призначених для перевезення 10 осіб i більше, транспортних засобів для перевезення вантажів та роздрібної торгівлі підакцизними товарами, видобуваєте чи реалізуєте корисні копалини (крім видобування підземних та поверхневих вод підприємствами, які надають послуги централізованого водопостачання та водовідведення), у реєстрації платниками єдиного податку третьої групи за ставкою 2 відсотка доходу, вам відмовлять.