Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Україні розпочався тиждень права, який триватиме до 10 грудня

опубліковано 02 грудня 2019 о 09:44

Враховуючи важливе значення правової освіти у розбудові України як правової держави, вихованні у громадян поваги до закону і прав людини, щороку протягом тижня проводиться Всеукраїнський тиждень права. Він обов’язково включає 10 грудня – Міжнародний День захисту прав людини, що відзначається в пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

Цьогоріч Всеукраїнський тиждень права, План заходів проведення якого затверджено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24 липня 2019 року №568-р, розпочався 2 грудня та триватиме до 10 грудня (включно).

У рамках Всеукраїнського тижня права Державною податковою службою України передбачено ряд різноманітних заходів. Серед них, зокрема, виступи у ЗМІ, проведення навчань, лекцій, семінарів тощо.

 Довідково:

10 грудня 1948 року на 183 пленарному засіданні Генеральної асамблеї ООН, що відбувалась у Парижі, була прийнята Загальна декларація прав людини „як завдання, до виконання якого повинні прагнути всі народи і всі держави з тим, щоб кожна людина і кожний орган суспільства, завжди маючи на увазі цю Декларацію, прагнули шляхом освіти сприяти поважанню цих прав і свобод і забезпеченню, шляхом національних і міжнародних прогресивних заходів, загального і ефективного визнання і здійснення їх як серед народів держав - членів Організації, так і серед народів територій, що перебувають під їх юрисдикцією”.

Двома роками пізніше, 4 грудня 1950 року на засіданні Генеральної Асамблеї ООН було засновано Міжнародний день прав людини та оголошено його святкування 10 грудня. В цей день проводиться пленарне засідання ООН на якому відзначають тих, хто зробив вагомий внесок у захист людських прав і свобод.

21 травня 2008 року, враховуючи міжнародний досвід, Координаційна рада молодих юристів України при Міністерстві юстиції України (дорадчий орган Міністерства юстиції України) ініціювала загальноукраїнський форум „Тиждень права” як національну традицію, що офіційно закріплена Указом Президента України від 08 грудня 2008 року №1149/2008 „Про Всеукраїнський тиждень права”.

Сектор комунікацій ГУ ДПС у Вінницькій області