Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У податковій Вінниччини викладачі та студенти знайомились із можливостями “Електронного кабінету”

опубліковано 09 квітня 2021 о 11:16

Днями до Головного управління ДПС у Вінницькій області завітали викладачі та студенти коледжів та технікумів Вінниччини, де готують майбутніх економістів, бухгалтерів, програмістів тощо. Цього разу вони отримали можливість, що називається «від А до Я» дізнатись по всі можливості «Електронного кабінету» – сервісу податкової служи, що доступний кожному.

Свою розмову начальник ГУ ДПС у Вінницькій області Микола Суржиков розпочав із інформування присутніх, про те, що було зроблено ДПС України у напрямку запровадження електронних сервісів: «За 2020 рік службою зроблено дуже багато. Послуги і сервіси, що були лише в проєктах, на сьогодні є реальністю. Зокрема, – це програмні РРО в смартфоні. Також із листопада 2020 року ДПС запроваджено електронний сервіс «InfoTAX», яким на 1 січня забезпечено 20 сервісів, і котрим тільки за 2 місяці 2021 року користувалось до 26 тис. користувачів».

Очільник обласних податківців зауважив, що наразі електронними сервісами активно користуються 2,6 млн платників податків з усієї України. За рік їх кількість збільшилась на 36%. На сьогодні оцифрованими є майже 99% сервісів та послуг. «Саме тому, ми зібрали вас на таку ознайомлюючу зустріч, щоб ви теж змогли долучитися до сучасних технологій та, у час пандемії і певних обмежень у спілкуванні, в режимі онлайн отримати необхідну інформацію від податкової служби, подати звітність, отримати адміністративні послуги тощо», - додав Микола Суржиков.

А підсумовуючи зустріч, посадовець нагадав про амбітні плани податкової служби України на 2021 рік – це ДПС із 100% послугами онлайн, сервіси, за допомогою яких адмініструвати та сплачувати податки буде максимально зручно і просто.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua 

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України у Facebook facebook.com/TaxUkraine

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»