Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року вінничани задекларували понад 1,2 млрд грн минулорічних доходів

, опубліковано 10 червня 2022 о 15:29

«За січень травень 2022 року громадяни Вінниччини та задекларували понад 1,2 млрд грн минулорічних доходів, через подання 11,7 тисяч декларацій про майновий стан і доходи», – повідомив під час прямого ефіру на «СуспільномуUA» заступник начальника ГУ ДПС у Вінницькій області Олег Мартинюк.

У ході інтерв’ю посадовець зауважив, що у загальній кількості декларантів переважають ті, хто був зобов’язаний задекларувати доходи. Таких наразі є більше 9,5 тисячі осіб. Зважаючи на те, що наша область сільськогосподарська, серед, так званих, обов’язкових декларантів більш ніж 7,7 тисяч – це особи, які отримували доходи від продажу сільськогосподарської продукції.

А от серед 2,2 тисячі претендентів на отримання податкової знижки, більш ніж 1,5 тисячі – це громадяни, які мали витрати на користь закладів освіти.

Завершуючи тему декларування громадянами доходів Олег Мартинюк нагадав: «Кампанія декларування, зазвичай завершується 01 травня. Утім, через запровадження в Україні  воєнного стану, чимала кількість громадян не мали змоги  своєчасно подати декларацію. Тож було прийнято законодавчий документ, відповідно до якого  подовжено граничний строк подання податкової звітності на 6 місяців після завершення воєнного стану».