Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За порушення граничних строків розрахунків у сфері ЗЕД господарникам Вінниччини нараховано 28,6 млн грн пені

опубліковано 01 лютого 2024 о 08:27

Управління податкового аудиту ГУ ДПС у Вінницькій області інформує, що за результатами проведеної роботи з питань валютного нагляду  протягом     2023року року проведено/взято участь у 5 планових та 117 позапланових перевірках , по 45 із яких встановлені порушення.

За результатами перевірок нараховано пені за порушення граничних строків розрахунків у сфері ЗЕД в сумі 28,6 млн грн, узгоджено пені за порушення строків розрахунків  (за актами перевірок поточного року) - 13,3  млн грн або  46,5  % від нарахованих.

З початку поточного року сплачено до Державного бюджету пені за порушення термінів розрахунків 8,2 млн грн, в т.ч. за перевірками поточного року  - 7,1 млн грн. 

Нагадаємо, що Законом України №2260 “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового контролю та адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час воєнного, надзвичайного стану” від 12.05.2022року передбачено, що з 27.05.2022року поновлюється можливість проведення документальних позапланових перевірок платників податків, за якими отримано податкову інформацію, що свідчить про порушення платником валютного законодавства в частині дотримання граничних строків надходження товарів за імпортними операціями та/або валютної виручки за експортними операціями.