Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вся інформація, що надходить на чат-бот «StopViolationBot» у месенджері Telegram досліджується та перевіряється 

опубліковано 31 травня 2024 о 08:19

Управління податкового аудиту ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що з метою забезпечення контролю за діяльністю суб’єктів господарювання сфери торгівлі, громадського харчування та послуг з липня 2022 року Державною податковою службою України запущено новий сервіс для громадян – «StopViolationBot». З його допомогою в будь-який час доби, у будь-якому місці, можна оперативно повідомити ДПС про факти виявлених ймовірних порушень законодавства щодо:

- незастосування РРО/ПРРО, невидачу чеків;

- відмову у розрахунку банківською картою;

- торгівлю без ліцензій, порушення порядку реалізації підакцизної продукції;

- завищення цін на продовольчі товари та лікарські засоби;

- неоформлення трудових відносин з найманими працівниками;

- здійснення господарської діяльності без державної реєстрації.

Так, за 2023 рік працівниками Головного управління ДПС у Вінницькій області проведено 15 фактичних перевірок, в ході яких встановлено порушення проведення розрахункових операцій при продажу товарів та наданні послуг, незабезпечення можливості здійснення розрахунків за допомогою банківських платіжних засобів, а також встановлені численні випадки праці неоформлених працівників. За результатами даних перевірок було донароховано близько 700 тис. грн. штрафних санкцій.   

Вся інформація, яка надходить через чат-бот, досліджується та перевіряється працівниками податкових органів, а у випадку підтвердження наданої інформації вживаються відповідні заходи реагування, в тому числі фактичні перевірки.

Тому, Головне управління ДПС у Вінницькій області наголошує на неухильному дотриманні чинного законодавства суб’єктами господарювання при здійсненні ними підприємницької діяльності.