Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Результати діяльності управління податкового аудиту

опубліковано 10 червня 2024 о 08:35

Управління податкового аудиту інформує, що при проведенні документальної перевірки ТОВ “А” щодо дотримання вимог податкового законодавства з питань своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати до бюджету податку на додану вартість за період з 01 червня 2022 року по 31 березня 2023 року по взаємовідносинах з Міністерством оборони України щодо державних закупівель з постачання товарів, робіт та послуг встановлено наступне.

ГУ ДПС у Вінницькій області відповідно до пункту 6 Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 р. №1165 прийнято рішення про відповідність платника податку ТОВ «А» критеріям ризиковості платника податку п.8 Критеріїв ризиковості платника податку.

Перевірку було проведено в межах виконання доручення Прем'єр-Міністра України Дениса Шмигаля, відповідно до листа Бюро економічної безпеки України щодо недекларування в документах податкової звітності отримувачами бюджетних коштів операцій з постачання товарів та послуг на адресу бюджетних замовників.

Підприємством до проведення документальної перевірки не надано первинних документів. Для перевірки використана інформація з баз даних Державної казначейської служби України (АРМ “Є-казна”), та встановлено, що у перевіряємому періоді Міністерство оборони України перераховувало кошти на рахунок ТОВ “А” за речове майно для ЗСУ.

На порушення п.185.1 ст.185, п.187.7 ст. 187, ст.188, ст.201 ПКУ ТОВ “А”, згідно даних баз Державної казначейської служби України (АРМ “Є-казна”) не нараховано податок на додану вартість, не складено податкові накладні та не направлено на реєстрацію в ЄРПН, на загальний обсяг (зарахування бюджетних коштів на рахунок платника) 1264,7 млн. грн.

Крім того ТОВ "А"на порушення пункту 201.10 статті 201 Податкового кодексу України не складено податкові накладні та не зареєстровано в ЄРПН у відповідні терміни, на загальний обсяг (зарахування бюджетних коштів на рахунок платника) в сумі 1264,7 млн грн, в тому числі ПДВ 210,9 млн грн.

За результатами перевірки, було встановлено заниження податку на додану вартість в сумі 220,4 млн грн та застосовано штрафну (фінансову) санкцію в сумі 55,1 млн грн. Крім того застосовано штрафну (фінансову) санкцію за не складання податкових накладних та не реєстрацію в ЄРПН в сумі 105,4 млн грн. Податкові повідомлення-рішення станом на сьогоднішній день частково узгоджені, рахується борг в сумі 105,4 млн грн.