Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вінничани сплатили майже 6,2 млрд грн податку на доходи фізичних осіб

, опубліковано 08 вересня 2021 о 14:56

Упродовж січня-серпня 2021 року з доходів фізичних осіб, працюючих на Вінниччині, податкові агенти утримали та перерахували до зведеного бюджету майже 6 млрд 175,7 млн грн податку на доходи фізичних осіб. За словами начальника Головного управління ДПС у Вінницькій області Миколи Суржикова,  близько 75 відсотків з цієї суми або 4 млрд 621,6 млн грн перераховано до місцевого бюджету.

Якщо порівнювати із надходженнями за аналогічний період минулого року, то як зауважує очільник податкової служби Вінниччини, приріст податку на доходи фізичних осіб склав 16,7 відсотків. А в абсолютній величині додаткові надходження перевищили 883,9 млн грн. З них у своє розпорядження місцеві громади отримали майже 669,1 млн грн.

За словами Миколи Суржикова, контроль за легалізацію ринку праці залишається у пріоритетах діяльності податкової служби Вінниччини. Адже податок на доходи фізичних осіб залишається головним бюджетоформуючим платежем. Нині він становить майже 50,4 відсотків зведеного та близько 67,6 відсотків місцевого бюджетів.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua 

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України у Facebook facebook.com/TaxUkraine

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»