Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За 8 місяців 2022 року патріотичний збір на Вінниччині перевищив 560,3 млн грн

опубліковано 09 вересня 2022 о 14:52

Упродовж січня-серпня 2022 року, на допомогу українським армійцям, платники податків Вінниччини перерахували до держбюджету 560 млн 333,6 тис грн військового збору. Про це говорить в.о. начальника ГУ ДПС у Вінницькій області Оксана Домерат.

При цьому посадовець наголошує, що сплачені на розвиток та модернізацію української армії кошти, на 30,2 відсотка або на 129 млн 997,0 тис грн перевищують суму, військового збору, перераховану впродовж січня-серпня минулого року.

Нагадуємо, що згідно з діючим законодавством, платниками військового збору є фізичні особи-резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і за її межами, фізичні особи-нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти.

Щодо об’єктів оподаткування військовим збором, то їхній перелік визначений статтею 163 Податкового кодексу України. До нього, крім заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються чи виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами, відносяться і ряд інших. Зокрема, орендна плата, виграші в державній або недержавній грошовій лотереї, купівля-продаж рухомого і нерухомого майна, виплата дивідендів, переоформлення спадщини тощо. Ставка військового збору становить 1,5% від об’єкта оподаткування.