Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 7,6 млрд грн податкових надходжень спрямовано до місцевих бюджетів Вінниччини у І півріччі 2023 року

, опубліковано 12 липня 2023 о 10:57

Упродовж першого півріччя 2023 року за рахунок податків, зборів та інших податкових платежів до бюджетів місцевих громад надійшло майже 7 млрд 547,7 млн грн. Проти минулорічного місцеві бюджети Вінниччини отримали на 1 млрд 158,4 млн грн податкових надходжень більше. Про це під час нещодавньої зустрічі з платниками та громадськістю регіону повідомила в. о. начальника ГУ ДПС у Вінницькій області Оксана Домерат.

Податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок та плата за землю, на долю яких припадає понад 82 відсотка усіх надходжень місцевих бюджетів, залишаються найважливішими бюджетоформуючими платежами. Тож очільниця податкової служби Вінниччини наголосила: “Порівняно з січнем-червнем 2022 року на 1 млрд 99,0 млн грн зросла сплата податку на доходи фізичних осіб, на 109,1 млн грн – плата за землю, майже на 102,9 млн грн –  єдиний податок, на більш ніж 82,3 млн грн – акцизний податок з реалізації суб'єктами господарювання у роздрiбній торгівлі підакцизних товарiв”.

Підсумовуючи тему, Оксана Домерат зазначила, що зважаючи на сьогоденні виклики,  сплата у повному обсязі усіх податків, зборів та інших обов’язкових платежів до бюджетів місцевих громад, залучення до оподаткування усіх об’єктів, легалізація тіньової зайнятості населення – мають бути у пріоритеті роботи на тільки податкової служби регіону, а й бізнесу, органів місцевої влади і самоврядування та громадськості.