Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Протокол установчих зборів для формування складу Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Вінницькій області №2

опубліковано 25 вересня 2020 о 16:32

Протокол установчих зборів для формування складу Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Вінницькій області №2

 

__25.09.2020р.                                                           м. Вінниця   

 

Дата проведення:   25 вересня 2020 року

Місце проведення: м. Вінниця, Хмельницьке шосе, 7, зала засідань.

Початок: 10 год. 00 хв.

 

Присутні: 

- представники інститутів громадянського суспільства – 6 осіб,

- представники ГУ ДПС у області  - 3 особи

Збори відкрила голова Ініціативної групи з формування Громадської ради при ГУ ДПС у Вінницькій області Брига О.Г., яка привітала присутніх, оголосила Порядок денний засідання, регламент зборів та запропонувала представникам інститутів громадянського суспільства затвердити ці документи.

 Порядок денний:

  1. Обрання головуючого на установчих зборах.
  2. Обрання секретаря установчих зборів.
  3. Затвердження Порядку денного зборів.
  4. Затвердження регламенту проведення зборів.
  5. Обрання лічильної комісії.
  6. Звіт ініціативної групи про проведену роботу з підготовки установчих зборів для обрання Громадської ради при ГУ ДПС у Вінницькій області.
  7. Встановлення граничної чисельності складу громадської ради.
  8. Проведення відкритого рейтингового голосування для обрання нового персонального складу Громадської ради та підрахунок голосів.
  9. Оголошення результатів голосування та складу Громадської ради при ГУ ДПС у Вінницькій області.
  10. Підбиття підсумків засідання.
  11. Різне

 З питань 1 та 2 Порядку денного: 

 СЛУХАЛИ: головуючого ініціативної групи Бригу О.Г., яка запропонувала для проведення зборів обрати головуючого та секретаря.

 СЛУХАЛИ: Пропозиції учасників. Зокрема поступила пропозиція головуючим на установчих зборах обрати Швеця Ігора Леонідовичаа –  (бізнес-омбудсмена у Вінницькій області), а секретарем установчих зборів – Глімбоцьку Таїсу Володимирівну - ( ГУ ДПС у Вінницькій області)

 

ГОЛОСУВАЛИ:

«за» – 6;

«проти» – 0;

«утримались» –0.

 ВИРІШИЛИ: 

Обрати головуючим на установчих зборах Швеця Ігора Леонідовичаа –  (бізнес-омбудсмена у Вінницькій області), а секретарем установчих зборів – Глімбоцьку Таїсу Володимирівну - ( ГУ ДПС у Вінницькій області)

З питань 3 та 4 Порядку денного: 

СЛУХАЛИ: Головуючого на установчих зборах Швеця І.Л., який запропонував проект Порядку денного засідання та регламент його ведення.

ГОЛОСУВАЛИ:

«за» –6;

«проти» – 0;

«утримались» –0.

ВИРІШИЛИ:

Порядок денний та регламент засідання установчих зборів для формування складу Громадської ради при ГУ ДПС у Вінницькій області затвердити одноголосно.

 

З питання 5 Порядку денного: 

СЛУХАЛИ: головуючого на установчих зборах Швеця І.Л. про обрання Лічильної комісії у кількості 3 осіб.

ГОЛОСУВАЛИ:

«за» –6;

«проти» – 0;

«утримались» –0.

 

 

ВИРІШИЛИ: пропозицію щодо кількісного складу Лічильної комісії   у 3 осіб підтримати.

ЗАПРОПОНОВАНО: обрати Лічильну комісію у кількості 3-х чоловік

ГОЛОСУВАЛИ:

«за» –6;

«проти» – 0;

«утримались» –0.

ВИРІШИЛИ: обрати Лічильну комісію у кількості 3-х чоловік

ЗАПРОПОНОВАНО: обрати Лічильну комісію у такому складі: Голова- Брижчук Т.А. та члени комісії: Кулакова О.Є. і Брига О.Г.

 ГОЛОСУВАЛИ:

«за» – 6;

«проти» – 0;

«утримались» –0.

ВИРІШИЛИ: запропоновані кандидатури підтримано одноголосно.

СЛУХАЛИ: головуючого на установчих зборах Швеця І.Л. про затвердження Порядку денного зборів та затвердження регламенту проведення зборів.

ЗАПРОПОНОВАНО:  Затвердити запропонований Порядок денний зборів та затвердити такий Регламент: виступаючим  5-ти хвилин а на обговорення не більше 15 хвилин.

 ГОЛОСУВАЛИ:

«за» –6;

«проти» – 0;

«утримались» –0.

ВИРІШИЛИ: Затвердити запропонований Порядок денний зборів та затвердити такий Регламент: виступаючим  5-ти хвилин а на обговорення не більше 15 хвилин.

З питання 6 Порядку денного: 

СЛУХАЛИ: звіт головуючого Ініціативної групи Бригу О.Г про підсумки роботи зазначеної групи щодо опрацювання наданих інститутами громадянського суспільства пакетів документів з підготовки установчих зборів для обрання Громадської ради при ГУ ДПС у Вінницькій області. Учасників заходу поінформовано, що склад Ініціативної групи з підготовки і проведення установчих зборів для формування Громадської ради затверджено наказом ГУ ДПС у Вінницькій області від 28.12.2019 № 2783, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 03 листопада 2010 року № 996.

Враховуючи обмеження запровадженні карантином, ініціативною групою проведено одне засідання, зокрема: 22.09.2020  та ухвалено таке рішення:

1) обрано головуючого та секретаря ініціативної групи;

2) визначено дату та місце проведення установчих зборів;

3) узгоджено тексти повідомлення для громадськості.

 Для полегшення оформлення документів Ініціативною групою підготовлено Пам’ятку та детальні рекомендації.

Усі інформаційні матеріали разом зі зразками документів розміщено у рубриці «Громадська рада» на суб-сайті ГУ ДПС у Вінницькій області єдиного веб-порталу ДПС України. Також 22.09.2020 членами Ініціативної групи розглянуто та одноголосно схвалено рішення щодо проекту Порядку денного установчих зборів, регламенту їх проведення та обговорено питання обрання Лічильної комісії.

Крім того, учасників зборів поінформовано, що на адресу Ініціативної групи надійшли документи від 8 інститутів громадянського суспільства.

Членами Ініціативної групи детально опрацьовано документи кандидатів на членство у Громадській раді при ГУ ДПС у Вінницькій області. За результатами аналізу поданих пакетів документів до участі в установчих зборах було рекомендовано 8 представників інститутів громадянського суспільства, документи яких відповідали вимогам Постанови № 996 Кабінету Міністрів України та рекомендаціям ініціативної групи.

Головуючий підкреслив, що Ініціативною групою було дотримано усі вимоги порядку підготовки до установчих зборів, визначені постановою Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року № 996.

Усі рішення Ініціативної групи були прийняті одноголосно.

СЛУХАЛИ: головуючого на установчих зборах Швеця І.Л., який   запропонував визнати роботу Ініціативної групи задовільною та конструктивною та затвердити Звіт про проведену роботу Ініціативної групи.

ГОЛОСУВАЛИ:

«за» – 6;

«проти» – 0;

«утримались» – 0.

ВИРІШИЛИ: визнати роботу Ініціативної групи задовільною та затвердити Звіт про проведену роботу Ініціативної групи.

СЛУХАЛИ: Бригу Ольгу Геннадіївну - голову Вінницької обласної громадської організації «Вінницька епоха» - щодо допуску  окремих осіб, що представляють відсутніх кандидатів за довіреністю з правом голосу, до голосування під час установчих зборів.

 ГОЛОСУВАЛИ:

«за» – 6;

«проти» – 0;

«утримались» – 0.

 

  ВИРІШИЛИ: забезпечити допуск  окремих осіб, що представляють відсутніх кандидатів за довіреністю з правом голосу, до голосування під час установчих зборів.

 З питань 7 Порядку денного: 

СЛУХАЛИ: головуючого на установчих зборах Швеця І.Л., який запропонував визначити граничну чисельність складу Громадської ради при ГУ ДПС у Вінницькій області та встановити її в межах кількості присутніх під час голосування кандидатів зі сторони інститутів громадськості. Склад Громадської ради при ГУ ДПС у Вінницькій області затвердити шляхом рейтингового голосування.

 ГОЛОСУВАЛИ:

«за» – 6;

«проти» – 0;

«утримались» – 0.

ВИРІШИЛИ: встановити граничну чисельність складу Громадської ради при ГУ ДПС у Вінницькій області в межах кількості присутніх під час голосування кандидатів зі сторони інститутів громадськості та 3-х представників від ГУ ДПС у Вінницькій області. Склад Громадської ради при ГУ ДПС у Вінницькій області затвердити шляхом рейтингового голосування.

 З питання 8 Порядку денного:

СЛУХАЛИ: головуючого на установчих зборах Швеця І.Л., який запропонував провести відкрите рейтингове голосування для обрання нового персонального складу Громадської ради та здійснити підрахунок голосів.

ГОЛОСУВАЛИ:

«за» –6;

«проти» – 0;

«утримались» – 0.

 З питання 9 Порядку денного:

 СЛУХАЛИ: голову лічильної комісії Брижчук Т.А., яка оголосила результати голосування та склад Громадської ради при ГУ ДПС у Вінницькій області.

ВИРІШИЛИ: Затвердити склад Громадської ради при ГУ ДПС у Вінницькій області на основі результатів голосування у кількості 8 представників з числа присутніх кандидатів на членство у Раді на момент голосування.

Таким чином, Громадську раду при  ГУ ДПС у Вінницькій області визнано обраною у складі 11 осіб.

 З питання 10 Порядку денного 

СЛУХАЛИ: головуючого на установчих зборах Швеця І.Л., який запропонував закрити установчі збори та провести перше засідання Громадської ради при ГУ ДПС у Вінницькій області .

ГОЛОСУВАЛИ:

За закриття установчих зборів та проведення першого засідання Громадської ради при ГУ ДПС у Вінницькій області:

«за» – 6;

«проти» –0;

«утримались» – 0.

ВИРІШИЛИ: закрити установчі збори та після 15-ти хвилинної перерви провести перше засідання Громадської ради при ГУ ДПС у Вінницькій області .

ГОЛОСУВАЛИ:

«за» –6;

«проти» – 0;

«утримались» –0.

 Головуючий установчих зборів Швець І.Л. подякував присутнім за роботу та оголосив установчі збори закритими.

 Голова установчих зборів                                                 Ігор ШВЕЦЬ

 Секретар установчих зборів                                             Таїса ГЛІМБОЦЬКА