Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про імплементацію норм Закону України №3219 на Вінниччині та його подальший вплив на економіку регіону обговорювали на Громадській раді при податковій службі

опубліковано 16 серпня 2023 о 11:37

Зміни, що запроваджені Законом України від 30.06.2023 року №3219, стали головною темою обговорення під час нещодавнього засідання членів Громадської ради при ГУ ДПС у Вінницькій області за участі посадових осіб обласної податкової служби.

Йшлося про те, що з 1 серпня практично всі суб’єкти господарювання перейшли на довоєнну систему оподаткування. Утім, даним Законом не підвищуються ставки податків, а лише повертаються довоєнні, пільги й надалі залишатимуться для суб’єктів господарювання, які провадять діяльність на територіях, де ведуться бойові дії чи можуть вестися. Адже країна перебуває у стані війни, а отже потребує значних фінансових надходжень до бюджетів.

Під час спілкування зупинились, зокрема, на скасуванні спеціального режиму оподаткування за ставкою 2 відсотки (тобто платники податків автоматично повертаються на попередні системи оподаткування). 

Окремо обговорили необхідність обов’язкового використання усіма суб’єктами господарювання, окрім першої групи спрощенців, РРО чи ПРРО при готівкових розрахунках та наголосили, що Законом №3219 відновлено застосування штрафних санкцій за невидачу або видачу з порушеннями фіскального чеку.

Після ознайомлення з усіма новаціями члени Громадської ради зробили висновок, що про такі законодавчі зміни необхідно широко інформувати представників бізнесу та громадськість, адже у подальшому ці новації позитивно вплинуть на надходження до бюджетів всіх рівнів та забезпечать соціально-економічні потреби країни, що дозволить у свою чергу посилити її обороноздатність.