Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про основні зміни податкового законодавства, що передбачені Законом України №3219 йшлося на зустрічі з бенефіціарами, волонтерами та членами ГО "Джерело надії"

опубліковано 30 серпня 2023 о 16:37

Сьогодні податківці Вінниччини провели зустріч з бенефіціарами, волонтерами та членами Вінницької обласної правозахисної організації «Джерело надії». Зустріч була присвячена основним змінам податкового законодавства, що передбачені Законом України №3219. 

Зокрема головний державний інспектор відділу місцевих податків і зборів управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Вінницькій області Олена Таранюк роз’яснила особливості справляння єдиного податку платниками, які до 1 серпня 2023 року використовували спрощену систему з особливостями оподаткування та відповідно до Закону України №3219 та автоматично повернулися на ту систему оподаткування, на якій були до цього. 

Про звітування для громадських організацій, облік донатів, отриманих волонтерами тощо, інформувала учасників заходу Ольга Чаленко - головний державний інспектор відділу адміністрування податку на прибуток, неприбуткових установ та організацій та спрощеної системи оподаткування управління оподаткування юридичних осіб ГУ ДПС у Вінницькій області. 

В свою чергу начальник відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС у Вінницькій області Роман Насадюк розповів про нюанси застосування РРО/ПРРО в умовах дії Закону України №3219. 

Фахівці податкової служби області нагадали присутнім, що для оперативної комунікації з бізнесом в ГУ ДПС у Вінницькій області діє комунікаційна податкова платформа, а також роз’яснення можна отримати за телефонами «гарячих ліній», та надали відповіді на питання учасників зустрічі.