Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ставки збору з одноразового добровільного декларування

, опубліковано 02 листопада 2022 о 15:41

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що триває кампанія одноразового добровільного декларування громадянами активів, які були придбані за рахунок доходів з яких не було сплачено належні суми податків та зборів. Відтак, особи, які подадуть одноразову (спеціальну) добровільну декларацію мають сплатити суми збору в залежності від виду задекларованих активів за наступними ставками:

- 5% (щодо валютних цінностей, розміщених на рахунках у банках  в Україні та щодо об’єктів декларування, визначених підпунктами "б"-"е" пункту 4 підрозділу 9-4 ПКУ, що знаходяться (зареєстровані) в Україні). Як альтернативу платник податків може обрати ставку 6 % із сплатою податкового зобов’язання трьома рівними частинами.

- 9% (щодо валютних цінностей, розміщених на рахунках в іноземних банках або які зберігаються в іноземних фінансових установах, щодо права грошової вимоги до нерезидентів України, та щодо об’єктів декларування, визначених підпунктами "б"-"е" пункту 4 підрозділу 9-4 ПКУ, що знаходяться (зареєстровані) за кордоном). Як альтернативу платник податків може обрати ставку 11,5 % із сплатою податкового зобов’язання трьома рівними частинами.

- 2,5% (щодо номінальної вартості державних облігацій України з терміном обігу більше ніж 365 днів без права дострокового погашення, придбаних декларантом у період з 1 вересня 2021 року до 28 лютого 2023 року до подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації). Як альтернативу платник податків може обрати ставку 3 % із сплатою податкового зобов’язання трьома рівними частинами.

Звертаємо увагу, що сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування здійснюється декларантом протягом тридцяти календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

Увага! При обранні альтернативних ставок зі сплатою збору трьома рівними частинами, термін сплати:

першого платежу – протягом 30 календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації;

другого платежу – до 1 травня 2024 року;

третього платежу – до 1 травня 2025 року.