Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова навчає майбутніх підприємців

, опубліковано 25 серпня 2021 о 16:40

Днями податківці за сприяння Вінницького міського центру зайнятості провели   черговий  онлайн  тренінг для  майбутніх платників податків. Заступник начальника ГУ ДПС у Вінницькій області  Ігор Бондар ознайомив  учасників з  електронними сервісами ДПС, що дають змогу оперативно отримати необхідну інформацію та полегшують спілкування платників з органами ДПС. Також поінформував присутніх  про  початок кампанії одноразового добровільного декларування. Акцентував увагу на тому, хто має право скористатися цим механізмом, які об’єкти підлягають декларуванню,  які ставки  застосовуються та який механізм сплати.     

При цьому, посадовець зазначив, що ДПС готова навчати платників,  не тільки правильно нараховувати та сплачувати податки з підприємницької діяльності та не допускати помилок в роботі, а і сумлінно виконувати свої громадянські обов’язки зі сплаті податків.  

В ході тренінгу майбутніх підприємців навчали розбиратися в  умовах застосування   загальної та спрощеної систем оподаткування, правильно обирати  групу єдиного податку, своєчасно звітувати та  сплачувати податки і єдиний внесок. А також знати і виконувати умови трудового законодавства і функції податкового агента по відношенню до найманих осіб.