Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації податкового законодавства за “круглим столом”

, опубліковано 29 листопада 2021 о 15:36

Днями в приміщенні Вінницької ДПІ відбулося чергове засідання «круглого столу»  з питань  новацій податкового законодавства. В зустрічі  взяли участь  від ДПС – заступник  начальнику ГУ ДПС у Вінницькій області Ігор Бондар,  начальник відділу фактичних перевірок  та контролю за готівковими розрахунками  Роман Насадюк, головний державний інспектор Надія Сташевська, з іншої сторони – члени Вінницького обласного клубу бухгалтерів та підприємці.

Основним питанням для розгляду  стало впровадження  реєстраторів  розрахункових операцій  для платників єдиного податку з 1 січня 2022 року. Відтак обговорювали питання  щодо  реєстрації РРО/ПРРО, порядку проведення розрахункових операцій, ведення обліку, передачі даних на сервер ДПС, роботи ПРРО в онлайн та офлайн.  

Крім того, було акцентовано увагу на новий порядок ведення товарного обліку та посилення відповідальності за порушення правил здійснення готівкових розрахунків суб’єктами господарювання з 2022 року.

Не оминули увагою і питання одноразового  добровільного декларування. Ігор Бондар нагадав присутнім про початок кампанії декларування 1 вересня 2021 року. Закцентував увагу на механізмі декларування, суб'єктах і об‘єктах декларування, ставках та можливості розстрочення сплати одноразового збору. Наголосив, що добровільне декларування це цивілізований шлях легалізації доходів та майна.