Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Тульчинській ДПІ нагадують, що «Електронний кабінет» – це зручно і доступно

опубліковано 13 січня 2022 о 12:00

Фахівці Тульчинської  ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області проводять робочі зустрічі з платниками, на яких надають консультації щодо користування електронними сервісами від податкової служби.

Зустрічі проходять  у форматі тренінгу з платниками податків щодо роботи в Електронному кабінеті. Цей сервіс поєднує у собі чимало можливостей, зокрема, це сплата податків, подання звітності, заяв, декларацій в режимі онлайн, перевірка документів щодо допущених помилок тощо.

Основними переваги звітування в електронному вигляді є:

  • економія часу і коштів платників податків, за рахунок  відсутності потреби відвідування податкової інспекції, придбання бланків звітності. Звітність формується в електронному вигляді за допомогою спеціальних програм, підписується за допомогою електронно-цифрового підпису та передається через мережу Інтернет до податкових органів;
  • відсутня потреба  контролювати зміну форм бланків звітності та  придбавати їх, оскільки програма оперативно оновлює формати подання документів в електронному вигляді телекомунікаційними каналами зв’язку (у разі зміни форм податкових декларацій, інших документів, які є підставою для нарахування і сплати податків, або при запровадженні нових форм декларацій платник податків автоматично отримує можливість оновлення версій форматів);
  • усі звіти перевіряються на наявність арифметичних та логічних помилок;
  • при поданні звітності засобами електронного зв’язку з електронно-цифровим підписом, платнику надходять повідомлення - квитанція №1 та квитанція №2. Електронний звіт вважається поданим, якщо в квитанції №2 прописано «Пакет прийнято, дата та реєстраційний номер»;
  • суб’єкти господарювання отримують можливість провести звірки щодо платежів та відслідковувати наявність податкового боргу в електронному вигляді.  

Користуючись нагодою, відвідувачам розповіли про можливості, які відкриває одноразове (спеціальне) добровільне декларування.

Зокрема, громадяни можуть без штрафних санкцій вивести із тіні активи, з яких не були раніше сплачені податки, і після цього вільно розпоряджатися ними. Наголошено, що спеціальна декларація також подається в Е-кабінеті платника податків.

Тульчинська ДПІ

ГУ ДПС у Вінницькій області