Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Ямпільщині триває інформаційна кампанія щодо застосування РРО/ПРРО

опубліковано 27 липня 2022 о 17:26

«Податківці Ямпільщини завжди готові до співпраці, взаємодії та відкритого діалогу, натомість від бізнесу очікують сумлінного виконання обов’язку щодо сплати податків та обов’язкових платежів до бюджету», - зазначила під час останньої зустрічі з платниками регіону начальник Ямпільської ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області Ліна Калина. 

Тож у рамках проведення інформаційної кампанії щодо застосування платниками РРО, фахівці ДПІ щоденно в місцях здійснення підприємницької діяльності проводять роз’яснення стосовно застосування реєстраторів розрахункових операцій або програмних реєстраторів фізичними особами, а також роз’яснюють особливості Порядку №496. Зокрема наголошується, що з 1 січня 2022 року є обов'язковим застосування реєстраторів розрахункових операцій або програмних реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку другої-четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки (незалежно від отриманого доходу за попередній рік), але відповідно до вимог п. 296.10 ст. 296 Податкового кодексу України реєстратори розрахункових операцій або ПРРО не мають застосовувати платники єдиного податку першої групи. 

Під час останньої зустрічі старший державний інспектор ДПІ Альона Лук”янова  детально розповіла про переваги та особливості застосування програмного реєстратора, та наголосила, що дане програмне забезпечення є безкоштовним та легким у користуванні, а його реєстрація проводиться за заявою платника.  Перевага даного програмного продукту очевидна - заява про реєстрацію ПРРО подається в електронній формі через Електронний кабінет з використанням цифрового підпису. Крім того, отримання та подальший технічний супровід ПРРО забезпечується ДПС України безкоштовно.  

Окрім надання інформації про новації в законодавстві щодо РРО та  ПРРО, платникам нагадали і про проведення щорічної кампанії декларування доходів громадян, яка стартувала уже з 1 січня 2022 року. А ще роз’яснили і про законодавчі норми добровільної кампанії одноразового декларування активів громадян, яка триватиме до 1 вересня 2022 року. Податківець зауважила, що участь у податковій амністії забезпечить можливість декларантам легалізувати неоподатковані в минулому статки за пільговою ставкою одноразового збору.

Ямпільська ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області