Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Погребищенській ДПІ відбулась зустріч з питань заповнення Форми 20-ОПП

опубліковано 24 листопада 2022 о 11:09

У Погребищенській ДПІ Головного управління ДПС у Вінницькій області відбулась зустріч з питань заповнення Форми 20-ОППП.

У ході спілкування старший державний інспектор ДПІ Аліна Недошовенко інформувала фізичних осіб – підприємців, про особливості заповнення звіту за Формою 20-ОПП «Повідомлення про об'єкти оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які проводиться діяльність».

При цьому, особливу увагу платників посадовець звернула на те, що дана форма подається до  органів ДПС за основним місцем обліку платника податків  протягом 10 робочих днів  після реєстрації, створення чи відкриття об'єкта оподаткування.

Окрім того, згідно з наказом Міністерства фінансів України від13.12.2021 року №662 змінено порядок заповнення граф 6 та 7 розділу 3 повідомлення 20-ОПП. Відтепер замість коду за КОАТУУ (класифікатор об'єктів адміністративно-територіального устрою України)  в Повідомлені за формою №20-ОПП є можливість зазначати код КАТОТТГ (кодифікатор адміністративно-територіальних одиниць та території територіальних громад).

Щодо поданих раніше об'єктів -  подавати Повідомлення за формою 20-ОПП з позначкою «зміни»  необхідно лише у разі виникнення змін  у відомостях про об'єкти оподаткування. Якщо зміни у  відомостях про сам об'єкт оподаткування відсутній – подавати  Повідомлення за формою 20-ОПП з метою зміни значення коду КОАТУУ на новий код КАТОТТГ не потрібно.

Погребищенська ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області