Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації податкового законодавства повідомили платників Ямпільської ДПІ

опубліковано 24 листопада 2022 о 11:15

Ямпільська ДПІ Головного управління ДПС у Вінницькій області повідомляє, що фахівцями служби під час спілкування з платниками податків надають фахові консультації відвідувачам ЦОП щодо впровадження електронних сервісів та новацій податкового законодавства.

Днями, під час зустрічі роз’яснювали особливості заповнення декларації щодо податкової знижки за навчання та окремо наголошується на переліку документів, які необхідно додати для такого повернення.

Увага присутніх була акцентована на таких питаннях, як обов’язкове проведення розрахункових операцій через РРО та /або через програмні РРО, реєстрація РРО через Електронний кабінет, послідовність дій стосовно подання заяви для отримання ліцензії на право здійснення діяльності при реалізації підакцизних товарів (тютюнових та алкогольних виробів).

Податківці також розповіли про переваги подання звітності в електронному вигляді та використання інших можливостей сервісу «Електронний кабінет».

 Окрім того при спілкування звернули увагу на зміну форми податкового повідомлення – рішення, зокрема в частині відображення об’єкта оподаткування земельним податком та податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, зазначила, що у разі необхідності звірку щодо об’єктів оподаткування громадяни можуть провести за допомогою Електронного кабінету на офіційному веб-порталі ДПС України.