Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкові пільги з благодійної та гуманітарної допомоги у період війни інформували у Ладижинській ДПІ

опубліковано 28 листопада 2022 о 10:15

Ладижинська ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області під час зустрічі з платниками нагадала, що для створення сприятливих умов для надання благодійної допомоги під час війни з 15 березня парламент передбачив податкові пільги для організацій, які надають благодійну допомогу.

Так, пальне, передане ЗСУ або ТРО, а також як гуманітарна допомога не оподатковується ПДВ.

Не оподатковується податком на доходи фізосіб та військовим збором цільова благодійна допомога, надана учасникам бойових дій та особам, які проживають на території бойових дій, вимушеним переселенцям та особам, які постраждали від нападу РФ.

Крім того, дозволено отримувати податкову знижку в обсязі благодійної допомоги на суму не більше 16% річного доходу (раніше – 4%) та відносити благодійну допомогу на витрати у 2022 році.

1 квітня парламент уточнив, що гуманітарна допомога, завезена громадськими організаціями, не буде оподатковуватися ПДВ.

З вересня набули чинності зміни до законодавства, які звільняють від оподаткування благодійну допомогу, виплачену членам сімей поранених та загиблих учасників бойових дій.

Крім того, зміни визначили перелік послуг і коштів, які не включаються до оподатковуваного доходу волонтера чи учасника неурядової організації, якщо вони отримані від цієї організації (мова про кошти, надані благодійними організаціями та громадськими об’єднаннями з Реєстру неприбуткових установ та організацій).