Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У ЦОП Шаргородської ДПІ відбулась зустріч начальника ДПІ з платниками податків щодо проблемних питань при реєстрації ПРРО

опубліковано 28 листопада 2022 о 10:21

Днями у ЦОП Шаргородської ДПІ відбулась зустріч начальника ДПІ Наталії Волкодав із платниками податків щодо проблемних питань із реєстрації ПРРО. Зокрема, вона зосередила увагу на тому, що робити, коли у касира ПРРО закінчився термін електронного ключа.

Посадовець наголосила, що якщо у вас закінчується термін дії сертифікату для електронного ключа касира ПРРО, то потрібно виконати наступне.

Заздалегідь звернутись в Центр сертифікації ключів туди, де ви його отримували. Бажано не в останній день терміну дії сертифікату для електронного ключа. Вам згенерують та дадуть новий файл електронного ключа з новим сертифікатом, який має пролонгований термін дії.

Зареєструвати новий ключ від касира (старшого касира) на сайті державної податкової служби в особистому кабінеті ФОПа, організації.
При першій реєстрації касира на сайті податкової в особистому кабінеті ФОПа вказувався ідентифікатор ключа суб’єкта господарювання. Це унікальний набір символів для кожного електронного ключа, навіть якщо один і той самий суб’єкт має декілька ключів.

У зв’язку з тим, що вам буде надано новий файл електронного ключа і сертифікат з новим терміном дії ключа – потрібно буде в особистому кабінеті ФОПа заново реєструвати суб’єкта, до якого відносяться касири, але вказати новий ідентифікатор ключа суб’єкта господарювання, що належить новому файлу ключа.

Змінити старий файл приватного ключа на новий в налаштуваннях ПРРО.

Заміна ключа в налаштуваннях ПРРО

Процес аналогічний підключенню ПРРО, проте зараз не потрібно створювати новий ПРРО. Потрібно новий ключ заздалегідь скопіювати в теку з ключами каталогу програми, відкрити ПРРО на редагування і вибрати новий ключ, вказати пароль та натиснути кнопку «Вибір господарської одиниці».
Зверніть увагу! Заміна електронних ключів в налаштуваннях ПРРО відбувається лише тоді, коли закрита зміна на ПРРО.