Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуально про зміни податкового законодавства

опубліковано 23 грудня 2022 о 12:42

Працівники Вінницької ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області проводять щоденну роз’яснювальну роботу з відвідувачами Центру обслуговування щодо новацій та правил застосування податкового законодавства.

Так, у зв’язку з набранням чинності Закону України  № 2757-ІХ «Про внесення змін до пункту 21 розділу VII «Прикінцеві положення» Закону України «Про благодійну діяльність та благодійні організації» щодо вдосконалення порядку включення благодійників – фізичних осіб до Реєстру волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації», збільшилася кількість питань у фізичних осіб – волонтерів.

Податківці роз’яснюють, що відтепер фізичним особам – благодійникам для включення до Реєстру волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації   достатньо подати до контролюючого органу лише заяву про включення до  Реєстру.

Заява фізичної особи – благодійника подається до територіального органу ДПС у паперовій або електронній формі (в тому числі з використанням Єдиного державного вебпорталу електронних послуг).

При цьому, реквізити рахунків, відкритих у банках на ім’я такого волонтера, що призначені для здійснення благодійної діяльності, та реєстраційного номера облікової картки платника податків/серії (за наявності) та номера паспорта, зазначаються безпосередньо у заяві, тому  відмінено подання разом із заявою копії  цих документів.

Наразі  ДПС  здійснює заходи для створення можливості подання такої заяви в електронній формі. До доопрацювання відповідного програмного забезпечення заяви подаються в паперовій формі.

Користуючись нагодою, податківці наголошують, що  онлайн спілкування  через Електронний кабінет   дає можливість  платнику податків  не тільки подавати заяви, а і отримувати весь спектр   адміністративних послуг без відвідування  податкової та роз’яснюють механізм  отримання електронного цифрового підпису.