Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про декларування доходів під час «гарячої» лінії

, опубліковано 27 січня 2023 о 11:16

  Під час  «гарячої» телефонної лінії    начальник Вінницької ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області Ольга Шагінян відповідала на питання платників  податків щодо кампанії декларування доходів  за 2022 рік.

 Громадяни задавали питання  щодо доходів, які підлягають декларуванню, необхідності подання  та порядку заповнення декларації  про майновий стан і доходи, порядку оподаткування і декларування спадщини, продажу рухомого і нерухомого майна,  прощеного боргу та права на податкову знижку з деяких понесених витрат.

 Відповідаючи на питання посадовець також наголошувала  на спрощенні  процедури декларування доходів громадянами через електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи»  розділу розділі «ЕК для громадян» в Електронному кабінеті на офіційному вебпорталі ДПС. За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді. А для декларантів, які використовують право на податкову знижку   є можливість додавання копій первинних документів.

Питання від СПД  стосувалася, в більшості, заповнення та подання  річної податкової звітності  та додатків  по  ЄСВ з урахуванням особливостей сплати у період воєнного часу,  формування  електронних  версій  звітів  та порядку отримання електронного  цифрового підпису від ДПС.  

 Принагідно, обговорювалися питання щодо можливості легалізації  неоподаткованих в минулому активів  під час кампанії добровільного одноразового декларування, яка подовжена   до 1 березня 2023 року.