Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про надання адміністративних послуг  по «гарячій»  телефонній лінії 

опубліковано 21 березня 2023 о 11:21

Черговий сеанс  «гарячої» телефонної лінії  відбувся у Вінницькій ДПІ за участі заступника начальника відділу податкових сервісів Василини Мізяківської. Цього разу платники цікавилися питаннями щодо порядку отримання реєстраційного номеру облікової картки платника податків  та  довідки про  доходи громадян.

Відповідаючи на питання податківець звертала увагу, що інформація про доходи за останній звітний період надається через 50 днів після його закінчення. Тобто на сьогоднішній день платники можуть отримати довідку про доходи за 2022 рік та за попередні роки. Щодо РНОКПП, то найбільше питань стосувалося порядку отримання для дитини та поновлення такої картки.  При цьому, посадовець наголошувала на  можливості отримання довідок та інших документів швидко та без відвідування ДПІ - через Електронний кабінет платника за  наявності кваліфікованого електронного підпису. 

Також Василина Мізяківська, користуючись нагодою, нагадувала дозвонювачам про  проведення кампанії декларування доходів громадян, отриманих у 2022 році, зокрема,  про перелік доходів, що підлягають обов’язковому декларуванню,  право на податкову знижку та терміни подання декларації про майновий стан і доходи  і терміни сплати  ПДФО та військового збору.