Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про порядок отримання ліценції на роздрібну торгівлю алкогольними напоями інформували платників працівники Погребищенської ДПІ

опубліковано 17 травня 2023 о 12:13

В ході зустрічі з фізичною особою – підприємцем податківці Погребищенської ДПІ надали роз’яснення щодо порядку  отримання ліценції на роздрібну торгівлю алкогольними напоями. Відтак, підприємець дізнався, що торгівля алкоголем, у тому числі на розлив у ресторанах, кафе, барах, інших закладах ресторанного господарства належить до переліку видів діяльності, які підлягають обов’язковому ліцензуванню. Якщо ж здійснювати таку діяльність без ліцензії, то законодавством передбачено накладення штрафу з конфіскацією продукції та виручки. 

Ліцензія на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями видається терміном на 1 рік, а її вартість оплачується щоквартально рівними частками і зараховується до місцевих бюджетів. 

Державний збір на видачу ліцензії становить 8000 гривень на кожний окремий, зазначений в ліцензії електронний контрольно-касовий апарат, що знаходиться у місці торгівлі, а на території сіл і селищ – 500 гривень. Плата за ліцензію на роздрібну торгівлю сидром та перрі (без додавання спирту)становить 780 гривень на кожне місце торгівлі незалежно від його територіального розташування.