Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як отримати витяг з реєстру платників єдиного податку інформували платників Гайсинщини

опубліковано 31 травня 2023 о 11:37

Працівниками Гайсинської ДПІ на звернення платника єдиного податку щодо отримання витягу з реєстру платників єдиного податку надано роз’яснення, що відповідно до норм Податкового кодексу України зареєстрований платник єдиного податку може безоплатно  отримати у контролюючому органі за місцем податкової адреси, у тому числі в електронному вигляді, витяг з реєстру платників єдиного податку. Строк надання витягу для зареєстрованих платників єдиного податку не повинен перевищувати одного робочого дня з дня надходження запиту, а для суб’єктів господарювання, які подали заяву щодо переходу на спрощену систему оподаткування, – двох робочих днів з дня надходження запиту. Витяг діє до внесення змін до реєстру.

Для отримання витягу  платнику єдиного податку необхідно  подати до податкового органу запит про отримання витягу з реєстру платників єдиного податку який затверджений Наказом Міністерства фінансів України  16.07.2019 року №308.

Також платники єдиного податку  мають можливість надіслати до контролюючого органу запит для отримання витягу з реєстру платників єдиного податку через Електронний кабінет. Для цього необхідно скористатися закладкою «Заяви, запити для отримання інформації» в меню приватної частини Електронного кабінету. Відкривши закладку платник самостійно створює, підписує та надсилає до відповідного органу ДПС запит про отримання витягу. При цьому, у формі запиту  у полі «Спосіб отримання витягу» платник може зробити відмітку «в електронному вигляді», або «безпосередньо в контролюючому органі». В подальшому, для отримання  електронного витягу, необхідно в меню «Вхідні/вихідні документи» вибрати вкладку «Вхідні» та відкрити отриману форму, яку можна роздрукувати. Проте, роздрукований електронний витяг в паперовому вигляді не вважається оригіналом.

Гайсинська ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області.