Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

 Екскурсія до Центру обслуговування платників Вінницької ДПІ

опубліковано 02 червня 2023 о 11:45

Курсанти Харківського національного університету внутрішніх справ завітали днями до Центру обслуговування платників Вінницької ДПІ Головного управління ДПС у Вінницькій  області.

Спочатку з молоддю поспілкувалась начальник Вінницької ДПІ Ольга Шагінян. Вона детально розповіла  про завдання та функції  податкової служби в цілому та Центру обслуговування, зокрема, про перелік адміністративних та податкових послуг, що надаються в ЦОП, про можливості Електронного кабінету платника податків та особливості  і переваги електронного звітування.

В ході лекційної частини з основ податкового законодавства курсанти ознайомилися з видами систем оподаткування, їх особливостями та відмінностями, основними видами податків, які є основою наповнення державного та місцевих бюджетів, особливостями адміністрування майнових податків, оподаткуванням заробітної плати, порядком застосування суб’єктами господарювання РРО/ПРРО та порядком щорічного декларування доходів громадян.   

В практичній частині – дізнавалися про можливість в рамках кампанії декларування отримання податкової знижки, зокрема за навчання, та вчилися заповнювати декларацію про майновий стан і доходи.

Податківці сподіваються, що екскурсанти будуть сумлінними платниками податків, а отримана інформація стане в нагоді в житті та, можливо, в майбутній роботі.