Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чечельницька ДПІ продовжує спілкування з платниками податків 

опубліковано 14 вересня 2023 о 17:15

Фахівці Чечельницької ДПІ Головного управління ДПС у Вінницькій області провели зустріч з платниками податків, щодо реєстрації реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій та поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг", де також інформували і про новації податкового законодавства, запроваджені ЗУ № 3219.

Зокрема, начальник Чечельницької ДПІ Вадим Лілик повідомив, що відповідно до вимог Податкового кодексу України обов’язок використання РРО/ПРРО під час здійснення розрахункових операцій з 01.01.2022 року є у всіх суб’єктів господарювання, що здійснюють розрахункові операції незалежно від виду діяльності та обсягу доходу за винятком фізичних осіб-підприємців - платників єдиного податку 1-ї групи.  

Посадовець додав, що платник, який зобов’язаний  зареєструвати РРО/ПРРО, повинен перебувати на обліку в контролюючому органі та мати на обліку господарську одиницю, де буде використовуватись РРО/ПРРО (повідомлення 20-ОПП). Реєстрація РРО-ПРРО здійснюється на підставі Заяви про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО, що подається у електронній формі через Електронний кабінет.  

Також фахівець нагадав про поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг",  так як з 01.10.2023 року поновлюються штрафи за порушення вимог даного Закону.

Чечельницька ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області