Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про застосування РРО/ПРРО дізнавалися платники Вінницької ДПІ

опубліковано 18 вересня 2023 о 15:37

Днями в рамках інформаційно-роз’яснювальної кампанії в актовій залі Вінницької ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області для платників податків обласного центру проведено  семінар щодо новацій податкового законодавства.
Начальник Вінницької ДПІ  Ольга Шагінян  поінформувала присутніх про зміни, внесенні Законом України від 30.06.2023 року №3219 до податкового законодавства, зокрема, до законодавства, що регулює питання застосування реєстраторів розрахункових операцій. 
Наголосила на обов’язку застосування РРО платниками податків (крім  платників 1 групи єдиного податку) при здійсненні розрахункових операцій з 1 січня 2022 року. Поінформувала про категорії платників, види діяльності та види розрахунків, які можуть на використовувати касову техніку

Окремо, зупинилася на питаннях поновлення відповідальності за порушення законодавства в сфері готівкового обігу, розмірах штрафних (фінансових) санкцій, що застосовуються за такі порушення. Акцентувала увагу, що добровільне виконання вимог Закону № 265 не тільки звільняє від відповідальності, а ще й усуває ризики, що можуть стати підставою для проведення фактичних перевірок. 

Головний державний інспектор відділу податкових сервісів Вінницької ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області Світлана Подкопаєва довела до платників інформацію про безкоштовне програмне рішення для використання суб’єктами господарювання ПРРО. Детально роз’яснила послідовність дій платника для реєстрації ПРРО,  включення його до реєстру ПРРО та  нюанси  вибору РРО/ПРРО в залежності  від видів діяльності суб’єктів господарювання та місця здійснення розрахунків, реєстрації пристроїв та  касирів. Поінформувала про порядок програмування та роботи з ПРРО,  правильність оформлення розрахункових документів.

У ході діалогу лектори надали вичерпні відповіді на всі запитання платників податків щодо застосування РРО/ПРРО. 

Під час зустрічі кожній фізичній особі – підприємцю вручено листівки ГУ ДПС інформаційно-роз’яснювального характеру з питань використання РРО/ПРРО.

На завершення Ольга Шагінян поінформувала платників про можливість  отримання в Центрі обслуговування платників практичної допомоги в частині встановлення та реєстрації ПРРО, надання консультацій,  проведення навчань та індивідуальних тренінгів. Наголосила на важливості свідомого ведення чесного бізнесу та чіткого дотримання вимог податкового законодавства суб’єктами господарювання, особливо  в умовах воєнного часу.