Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про кампанію декларування розповіли платникам Ямпільської ДПІ

опубліковано 26 січня 2024 о 12:21

Працівники Ямпільської ДПІ Головного управління ДПС у Вінницькій області вчергове провели роз'яснювальну роботу з платниками податків.

Цього разу, платникам розповіли, що наразі триває кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року.

З метою підвищення рівня добровільності декларування доходів громадян та для зручності при поданні декларації в Електронному кабінеті платника створено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи». Даний сервіс дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у т. ч. для використання права на податкову знижку.

Фахівці поінформували платників про граничні строки подання декларації: фізичні особи – підприємці (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування), фізичні особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність,  та громадяни – до 01 травня року, наступного за звітним. Якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем (п. 49.20 ст. 49 Кодексу).

Ямпільська ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області