Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Де і як платники Тульчинської ДПІ можуть отримати інформацію щодо кампанії “Декларування - 2024” та порядку заповнення Декларації

опубліковано 30 січня 2024 о 15:24

Тульчинська ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що в Україні розпочалась кампанія декларування доходів громадян. Під час цієї кампанії окремі категорії платників податків зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан та доходи та визначити податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб і військового збору, та/або мають право подати податкову декларацію для отримання податкової знижки.

Так, до 1 травня 2024 року зобов’язані подати податкову звітність за минулий рік підприємці загальної системи оподаткування, особи, що здійснюють незалежну професійну діяльність та громадяни, які отримували доходи, що не оподатковувалися при виплаті ( отримання окремих видів доходів, що не підлягають оподаткуванню при виплаті, але не звільнених від оподаткування (п. п. 168.1.3 п. 168.1 ст. 168 Кодексу); отримання доходів від особи, яка не є податковим агентом (від інших фізичних осіб (резидентів або нерезидентів)) (п. п. 168.2.1 п.168.2 ст. 168 Кодексу); іноземні доходи  (п. п. 170.11.1 п. 170.11 ст. 170 Кодексу)).

З метою забезпечення якісного проведення у 2024 році деклараційної кампанії в ЦОП Тульчинської ДПІ  ГУ ДПС у Вінницькій області   платники можуть отримати консультацію щодо порядку заповнення декларації, практичну допомогу в її заповненні та поданні звітності в електронному вигляді за допомогою Електронного кабінету. 

Для зручності платників податків ДПС в особистому електронному кабінеті розміщено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», що надає можливість часткового автоматичного предзаповнення декларації на підставі даних Державного реєстру фізичних осіб – платників податку та відомостей про обʼєкти нерухомого чи рухомого майна.

Електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи»  дозволяє сформувати податкову декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у т. ч. для використання права на податкову знижку. 

Тульчинська ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області