Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платникам податків про кампанію декларування доходів громадян

опубліковано 06 лютого 2024 о 16:07

Надання якісної допомоги  та сприяння платникам податків у виконанні їх податкових зобов’язань було та залишається завданням Центру обслуговування платників податків Вінницької ДПІ. Окрім надання адміністративних послуг працівники ЦОП на постійній основі проводяться тренінги щодо порядку заповнення  та подання  декларації про майновий стан і доходи  громадянами та суб’єктами господарювання.

При цьому, податківці акцентують увага на  випадках, коли громадяни зобов’язані задекларувати  отримані протягом минулого року доходи, що не оподатковувалися при виплаті. Зокрема: у разі отримання спадщини або подарунків від  осіб не першого та  не другого ступеня споріднення,  доходів від оренди майна іншій фізичній особі, доходів від операцій з продажу (обміну) рухомого та нерухомого майна, прощеного боргу, додаткового блага, іноземних доходів  та отримання доходів від інших фізичних осіб (резидентів або нерезидентів), які не є податковими агентами, тощо.

Декларантам, що прагнуть отримати податкову знижку  працівники ЦОП  роз’яснюють  механізм розрахунку, допомагають сформувати пакет документів та заповнити відповідний додаток.

Також, фахівці ЦОП надають декларантам практичну допомогу та демонструють як користуватися сервісом «Передзаповнення декларації про майновий стан і доходи», що дає змогу практично автоматичному заповненню звітності на підставі даних з Державного реєстру фізичних осіб – платників податку про нараховані (виплачені) доходи та нараховані (перераховані) податок на доходи фізичних осіб та військовий збір та здійснення перевірки декларації з автоматичним перерахунком податкових зобов’язань у разі необхідності. 

При цьому, податківці наголошують на спрощенні процедури подання декларації в онлайн режимі в Електронному кабінеті на офіційному вебпорталі ДПС та  через мобільний застосунок «Моя податкова». За допомогою цих сервісів можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді. 

Вінницька ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області