Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Чернівецькій ДПІ відбувся сеанс зв'язку «гаряча лінія»

опубліковано 09 лютого 2024 о 16:24

У Чернівецькій ДПІ Головного управління ДПС у Вінницькій області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія». На запитання дозвонювачів відповідала начальник ДПІ Галина Новгородська.  

У зв’язку з закінченням звітного року платників найбільше цікавили питання подання податкової звітності суб’єктами господарювання та кампанії декларування доходів громадян, отриманих протягом 2023 року.  

Відповідаючи на питання посадовиця звернула увагу на терміни подання податкової звітності в залежності від категорії платників і системи оподаткування та  нюанси заповнення звітів за 2023 рік. Акцентувала увагу на оновленні форми декларації про майновий стан і доходи та перевагах звітування в онлайн режимі.  

Питання від громадян стосувалися  механізму декларування доходів, отриманих протягом попереднього року. Зокрема,  доходів від отримання спадщини та дарунків, продажу рухомого і нерухомого майна  та прощеного боргу.  

Принагідно посадовець нагадала про можливості подання декларації без відвідування податкової інспекції, в режимі онлайн та про  спрощення процедури декларування доходів громадянами через  електронний сервіс «Передзаповнення декларації про майновий стан і доходи»  розділу «ЕК для громадян» в Електронному кабінеті на вебпорталі ДПС. За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді. Для декларантів, які використовують право на податкову знижку, є можливість додавання копій первинних документів.   

Фахівець звернула увагу, що для подання декларації громадяни також можуть скористатися мобільним застосунком «Моя податкова».   

На всі поставлені питання в ході сеансу «гарячої лінії» були надані кваліфіковані роз’яснення в межах чинного законодавства.     

 

Чернівецька ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області