Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Гайсинській ДПІ повідомили механізм виправлення помилок у раніше поданій звітності

опубліковано 09 лютого 2024 о 16:35

До Гайсинської ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області звернувся платник фізична особа – підприємець за роз’ясненням щодо виправлення помилок у раніше поданій декларації. 

Якщо після подачі декларації за звітний період платник податків подає нову декларацію із виправленими показниками до закінчення граничного строку подання декларації за такий самий звітний період, така декларація заноситься до бази даних адресата звітності з ознакою «звітна нова» (якщо це передбачено формою) та «звітна» (якщо інше не передбачено формою), а надана раніше звітність отримує статус «До відома».

Податкова декларація, крім випадків, передбачених Податковим кодексом України, подається за відповідний базовий звітний (податковий) період.

Нова звітна декларація подається платником податків до граничного терміну подання податкової звітності, у разі подання звітної декларації.

При виправленні показників поданої податкової декларації після граничного терміну подання податкової звітності, платник податку (з урахуванням строків давності) подає уточнюючий розрахунок.

Гайсинська ДПІ  ГУ  ДПС у Вінницькій області.