Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На “гарячій лінії” у Ладижинській ДПІ говорили про можливості електронного кабінету платника

опубліковано 12 лютого 2024 о 16:12

Начальник Ладижинської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Вінницькій області Валерій Король у телефонному режимі провів роз’яснення з платниками податків та відповів на запитання. Цього разу платники ставили питання чи можливо скористатися «Електронним кабінетом платника податків» використовуючи електронний ключ та як це зробити.

Посадовець пояснив, що «Електронний кабінет платника» знаходиться за адресою cabinet.tax.gov.ua. Справа зверху обираємо пункт «Вхід». На сторінці обираємо Центр сертифікації ключів в якому отримали електронний цифровий підпис (ЕЦП), а саме АЦСК ПАТ КБ «Приватбанк». Далі вказуємо розміщення особистого ключа (з’ємний носій, папка на комп’ютері). Натискаємо кнопку «Зчитати» та «Увійти». Зверху зліва з’являться реквізити користувача (прізвище та ідентифікаційний номер) та будуть відображені основні можливості Кабінету. Переглядаємо налаштування Кабінету при першому вході та зберігаємо їх.

У Електронному кабінеті платника громадяни мають змогу отримати довідку про суми виплачених доходів і утриманих податків? 

Доступ до Е-кабінету для громадян мають після проходження електронної ідентифікації фізичні особи та посадові (уповноважені) особи державних органів, органів місцевого самоврядування, інших органів, підприємств та організацій. Е-кабінет для громадян надає такі можливості:  доступ до реєстраційних даних та даних про об’єкти оподаткування (рухоме та нерухоме майно); доступ до сформованих податкових повідомлень-рішень щодо сум нарахованих податкових зобов’язань з податку на нерухоме  майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку та плати за землю;  подання декларації про майновий стан  і доходи; отримання відомостей про суми виплачених доходів та утриманих податків Державного реєстру фізичних осіб – платників податків.

Крім того, через режим «Стан розрахунків з бюджетом» можна сплатити податки, збори, платежі, обравши одну з платіжних систем.

Ладижинська ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області