Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

 Подання річної звітності платниками єдиного податку першої та другої групи

опубліковано 22 лютого 2024 о 16:15

Податківці Тульчинщини нагадують, що за 2023 рік ФОП груп 1 та 2 звітують не пізніше 29 лютого. Для цього необхідно подати Податкову декларацію платника Єдиного податку фізичної особи-підприємця для першої та другої груп  (Форма звіту: F0103406). Необхідно врахувати, що період роботи на ставці 2 % в декларації єдиноподатника звичайних груп 1, 2 в цій декларації не відображається. Дохід, зароблений у цей період,  уже відображений  у місячних деклараціях єдиноподатника на ставці 2%. 

Для тих ФОП, хто  в 2023 році хоч якийсь час перебував на загальній системі необхідно подати також Декларацію про майновий стан і доходи (Форма звіту: F0100214 ).

Важливо: ФОП на загальній системі і свої  доходи від підприємницької діяльності, і доходи  як громадянина, тобто доходи отримані ним у якості звичайної  фізособи,  а також суму податкової знижки (за наявності) вказує в одній і тій самій декларації про майновий стан і доходи. Додаток ЄСВ1 до декларації  заповнюється тільки за період роботи на загальній системі. ФОПи  на загальній системі, які володіють або використовують земельні ділянки, віднесені до сільгоспугідь, мають  також виконувати мінімальне податкове зобов’язання (МПЗ). Тож у річній декларації за 2023 такими ФОПами має бути заповнений відповідний додаток. 

Тульчинська ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області