Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про застосування РРО/ПРРО у разі реалізації товарів, оплата за які здійснюється за допомогою QR-коду дізнавалися платники Крижопільської ДПІ 

опубліковано 22 березня 2024 о 16:21

Працівники Крижопільської ДПІ постійно проводять роз’яснювальну роботу щодо переваг та способів електронного звітування та надають практичну допомогу платникам як в телефонному режимі, так і безпосередньо при відвідуванні ЦОП.

На цьому тижні найбільше цікавило платників питання щодо застосування РРО та/або ПРРО у разі реалізації товарів, робіт (послуг), оплата за які здійснюється за допомогою QR-коду. Так, податківці пояснюють, що суб’єкт господарювання (продавець) не зобов’язаний застосовувати реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) та/або програмні РРО (далі – ПРРО) у разі реалізації товарів, робіт (послуг), оплата за які здійснюється за допомогою QR-коду, в якому закодовані повні банківські реквізити рахунку у форматі ІВАN такого суб’єкта господарювання. Водночас, у разі здійснення розрахунків за допомогою QR-коду, в якому закодовані реквізити для оплати, будь-якого іншого електронного платіжного засобу, відмінного від реквізитів рахунку у форматі ІВАN, – застосування РРО та/або ПРРО є обов’язковим.