Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Іллінецька ДПІ: Про застосування РРО та ПРРО

опубліковано 28 березня 2024 о 15:49

Фахівці Іллінецької ДПІ щоденно надають консультації ФОП та юридичним особам щодо застосування РРО та ПРРО та про зміни, внесені Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». 

Так, під час проведення робочих зустрічей, податківці нагадують, що з 1 січня 2022 року використання РРО стало обов’язковим для всіх платників єдиного податку ІІ – IV груп оподаткування. РРО/ПРРО не застосовують платники єдиного податку І групи оподаткування та платники, які не здійснюють розрахункових операцій. 

Суб’єктам господарювання розповідають, що з 1 жовтня 2023 року відновлено відповідальність за порушення Закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». І в разі встановлення контролюючими органами факту не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, застосовуються фінансові санкції.