Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тиврівська ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області: Як надсилається повідомлення про ЕЦП нового керівника

опубліковано 03 червня 2024 о 15:29

Тиврівська ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області звертає увагу суб’єктів господарювання на те, як надсилається повідомлення про ЕЦП нового керівника.

ДПС України у підкатегорії 129.03 ЗІР зауважено, що згідно з п. 4 розд. ІІІ Порядку 557 до Повідомлення вноситься інформація про підписувача (підписувачів), якому (яким) надається право підпису електронних документів. На сформоване Повідомлення першими накладаються кваліфіковані або удосконалені електронні підписи, що базуються на кваліфікованих сертифікатах електронних підписів усіх осіб, включених до Повідомлення, у порядку черговості їх внесення до Повідомлення, після них – кваліфікований або удосконалений електронний підпис керівника і останньою – кваліфікована електронна печатка (за наявності), що базується на кваліфікованому сертифікаті електронної печатки.

Відповідно до вимог Порядку у разі зміни керівника дія Повідомлення, яке підписувалось попереднім керівником, припиняється. Тому незалежно від того, що право підпису залишено за працівниками, щодо яких інформація подавалась до контролюючого органу, за підписом нового керівника надсилається Повідомлення (за кодом форми J1391104) із зазначенням відповідальних осіб.