Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про пільги з податку на нерухомість нагадали в Тиврівській ДПІ

опубліковано 17 червня 2024 о 16:45

Тиврівська ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області звертає увагу суб’єктів господарювання на те, що пільги з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки не надаються на :

-  на об’єкти, якщо площа такого об’єкта перевищує п’ятикратний розмір неоподаткованої площі, встановленої податковим кодексом (для квартир – 30 кв.м., для житлових будинків – 600 кв.м., для різних типів – 900 кв.м.);

-  на об’єкти, що використовуються їх власниками з метою одержання доходів (здавання в оренду, лізинг, позичку, використовуються у підприємницькій діяльності).

База оподаткування об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток, які перебувають у власності фізичних осіб, обчислюється контролюючим органом на підставі даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Передача зазначеної інформації здійснюється на центральному рівні між Мін’юстом і ДПС в електронній формі комунікаційними каналами зв’язку.

Щороку до 1 липня платникам податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та земельного податку надсилаються (вручаються) за місцем податкової адреси податкове повідомлення – рішення про сплату суми податку.