Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкову знижку інформували платників Барської ДПІ

опубліковано 25 червня 2024 о 16:38

Під час нещодавньої зустрічі, яка відбулась у Барській ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області, платників інформували про особливості отримання податкової знижки. 

Так їм повідомили, що податкова знижка може бути надана виключно резиденту, який має реєстраційний номер облікової картки платника податку, а так само резиденту- фізичній особі, яка через свої релігійні переконання відмовилась від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомила про це відповідний контролюючий орган і має  про це відмітку у паспорті.

Пунктом 164.6 ст. 164 розділу IV Кодексу встановлено, що під час нарахування доходів у формі заробітної плати база оподаткування податком на доходи фізичних осіб визначається як нарахована заробітна плата, зменшена на суму страхових внесків до Накопичувального фонду, а у випадках передбачених законом,- обов’язкових страхових внесків до державного пенсійного фонду, які відповідно до закону сплачуються за рахунок заробітної плати працівника, а також на суму податкової соціальної пільги за її наявності.

Якщо платників податку до кінця податкового року , наступного за звітним, не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься( п.п.166.4.3 Кодексу).

Підстава для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній податковій декларації, яка подається до 31 грудня включно наступного за звітним податкового року.

Барська ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області