Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вінницька ДПІ: Про подання заяви 5-ОПП фізичною особою, яка здійснює незалежну професійну діяльність

опубліковано 01 липня 2024 о 11:30

Працівниками Центру обслуговування Вінницької ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області проведено тренінг з платниками податків на тему подання в електронному вигляді заяви за формою № 5-ОПП (для осіб, які провадять незалежну професійну діяльність). Так, заява за ф. № 5-ОПП подається через розділ «Введення звітності» приватної частини Електронного кабінету (далі – Електронний кабінет), вхід до якого здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua. На практиці продемонстровано  порядок формування заяви та механізм додавання копій документів, що підтверджують право фізичної особи на провадження незалежної професійної діяльності, визначеного у пп. 1 п. 6.7 розд. VI Порядку № 158.

Акцентовано увагу, що у день отримання заяви за формою №5-ОПП фізична особа, яка здійснює незалежну професійну діяльність береться на облік в податковому органі. Довідка про взяття на облік за формою №34-ОПП надсилається платнику податків не пізніше наступного робочого дня з дня взяття на облік.

Також, обговорено питання щодо декларування доходів громадян при отриманні дарування, спадщини  та продажу власного майна та обов’язку податкового агента надавати інформацію до податкових органів  про  укладені угоди.