Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Шаргородській ДПІ відбулась «гаряча лінія» 

опубліковано 12 липня 2024 о 12:18

У Шаргородській ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області проведено черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо актуальних питань податкового законодавства.  На запитання платників відповідала начальник ДПІ Наталя Волкодав.

Платники податків мали змогу отримати кваліфіковані відповіді на різноманітні питання оподаткування, такі як: порядок застосування РРО/ПРРО, порядок отримання податкової знижки, оформлення трудових відносин, порядок заповнення поля «Призначення платежу» у платіжних інструкціях при сплаті податків і зборів.  

Під час телефонної розмови податківець акцентувала увагу на обов’язковому застосуванні РРО/ПРРО суб’єктами підприємницької діяльності, оскільки з 1 жовтня цього року відновлено відповідальність за непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО відповідно до норм Закону України від 30.06.2023 року №3219 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Також платники цікавилися порядком реєстрації РРО та програмного РРО, запитували чи відносяться до розрахункового документу фіскальний чек, який друкується через «Програмний РРО», що таке «офлайн-режим» для застосування Програмного РРО.

Наталя Волкодав вкотре нагадала, що використання електронних сервісів ДПС, зокрема проведення звірки по платежах до бюджету з використанням «Електронного кабінету платника» та застосунку «Моя податкова» значно економить час та зусилля для отримання тієї чи іншої інформації, довідки, тощо.  

Шаргородська ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області