Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Ладижинсьій ДПІ спілувались із внутрішньо переміщеними особами

опубліковано 18 липня 2024 о 15:49

До Ладижинської ДПІ Головного управління ДПС у Вінницькій області неодноразово звертаються внутрішньо переміщені особи, щоб  повторно отримати картку платника податків з причини втрати такого документа, для одержання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб суми виплачених доходів та утриманих податків, а також щоб отримати роз'яснення щодо застосування норм податкового законодавства.

Старший державний інспектор Світлана Блажко, під час чергової зустрічі з відвідувачами ДПІ пояснила, що громадяни, у яких відбулись зміни в реєстраційних даних, зокрема  місця проживання, зобов’язані протягом місяця проінформувати про це орган податкової служби. Для цього необхідно подати до ДПІ за місцем реєстрації заяву за формою № 5ДР або заяву за формою № 5ДРП (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і мають відмітку у паспорті) .

Такі заяви подаються до податкового органу за місцем проживання фізичної особи, або до будь-якого податкового органу, якщо фізична особа тимчасово перебуває за межами населеного пункту проживання.

Фахівець розповіла, що фізичні особи – платники податків, які переселилися з тимчасово окупованої території, а також внутрішньо переміщені особи, мають визначити свою податкову адресу та у зв’язку із змінами даних, які вносяться до облікової картки або повідомлення, подати заяву за ф. № 5ДР або за ф. № 5ДРП, пред’являючи при цьому документ, що посвідчує особу, документ, що підтверджує зареєстроване або задеклароване місце проживання, та довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

Під час заходу надала допомогу  при заповненні заяви за формою № 5ДР внутрішньо переміщеним особам та видала документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків  (картку платника податків).

Ладижинська ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області