Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час зустрічі у Шаргородській ДПІ платникам нагадали про застосування РРО/ПРРО

опубліковано 26 липня 2024 о 16:31

До ЦОП Шаргородської ДПІ масово звертаються підприємці-платники єдиного податку щодо надання консультацій про використання РРО у сільській місцевості. Зокрема, на одній з зустрічей начальник Шаргородської ДПІ  Волкодав Наталя  повідомила, що з 1 січня 2022 року застосування РРО/ПРРО залишається не обов'язковим для ФОП - платників єдиного податку:

- першої групи ;

- другої-четвертої груп, яким відповідно до постанови Кабміну від 23 серпня 2000 року № 1336 із змінами дозволено замість РРО/ПРРО використовувати розрахункові книжки та книги обліку розрахункових операцій (РК та КОРО).

Цією Постановою встановлено, що з 1 січня 2022 року при продажу товарів (крім підакцизних) на території села ФОП дозволено не використовувати РРО/ПРРО (за умови використання РК та КОРО) якщо:

- річний обсяг розрахункових операцій не перевищує 167 МЗП (у 2022 році - 1,09 млн грн) на один структурний (відокремлений) підрозділ;

- така торгівля не здійснюватиметься в одному торговельному об'єкті, де також продаються підакцизні товари;

- такими ФОП не здійснюється дистанційна торгівля, в тому числі через мережу Інтернет;

- сільськими радами та радами об'єднаних територіальних громад не прийнято рішення про обов'язкове застосування РРО/ПРРО на території відповідних громад.

Водночас скасовано можливість не використовувати РК та КОРО при наданні послуг хімчистки, страхування та наданні туристичних та екскурсійних послуг.

 У всіх інших випадках для платників єдиного податку другої-четвертої групи застосування РРО/ПРРО з 1 січня 2022 року стає обов'язковим.

 На разі процес фіскалізації розрахункових операцій,що здійснюються платниками єдиного податку триває, працівники Шаргородської ДПІ щоденно надають відповідні  роз”яснення як у ЦОП так і в телефонному режимі,а також   консультації щодо заповнення необхідних для реєстрації КОРО та РК документів.

Шаргородська ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області