Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як отримати податкову знижку через Електронний кабінет дізнавались платники Ладижина

опубліковано 26 липня 2024 о 12:00

Днями старший державний інспектор Ладижинської ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області Світлана Блажко, під час чергової зустрічі з відвідувачами ДПІ надала роз’яснення як отримати податкову знижку через Електронний кабінет.

Зокрема посадовиця проінформувала, що фізичні особи мають право подати податкову декларацію про майновий стан і доходи через Електронний кабінет для отримання податкової знижки.

Податкова декларація про майновий стан і доходи подається в електронній формі через Електронний кабінет, вхід до якого здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua. 

У режимі «ЕК для громадян» електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи« дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів для використання права на податкову знижку. При складанні декларації в Електронному кабінеті платника здійснюється часткове автоматичне заповнення декларації  на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб та відомостей про об’єкти рухомого та нерухомого майна.

Використання цього електронного сервісу скорочує час і витрати при поданні податкової декларації, мінімізує помилки при заповненні декларації, надає можливість подання копій первинних документів, як додаток до податкової декларації в онлайн режимі.

Термін подання податкової декларації про майновий стан і доходи за витратами 2023 року – 31 грудня 2024 року включно. 

Ладижинська ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області