Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про отримання платниками Шаргородської ДПІ відомостей з ДРФО за допомогою Електронного кабінету

опубліковано 14 жовтня 2024 о 11:44

Однією з найчастіших причин звернення  платників податків до ЦОП Шаргородської ДПІ є питання про отримання відомостей із Державного реєстру фізичних осіб про суми виплачених доходів та утриманих податків.  

Тож під час нещодавньої зустрічі з платниками в.о.начальника Шаргородської ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області Галина Самборська серед іншого нагадала про можливості  Електронного кабінету платника податків, як доступного сервісу, за допомогою якого можна отримати відомості з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про джерела/суми виплачених доходів та утриманих податків.

Вона зауважила, що отримані в електронному вигляді відомості є аналогом паперового документа, виданого контролюючим органом. Інструкція щодо дій користувача для отримання такого електронного документа знаходиться на офіційному вебпорталі ДПС за адресою:
http://tax.gov.ua у приватній частині Електронного кабінету в розділі: Допомога—> ЕК для громадян —>  Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків.

У випадку отримання адмінпослуги через ЦОП, зазначила податківець, необхідно подати заяву  за формою № 10ДР (додаток 14 до Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 № 822  і документ, що посвідчує особу  та, у випадку вірного заповнення заяви, отримати бажаний результат максимум за 3 робочі дні.  Відомості з Державного  реєстру фізичних осіб про  суми виплачених доходів та утриманих податків видаються запитувачу безпосередньо у податковому органі за пред”явлення документу,що посвідчує особу   або її представнику (за умови пред’явлення документа, що посвідчує особу такого представника, ксерокопії (з чітким зображенням) документа, що посвідчує особу довірителя, та довіреності.

Шаргородська ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області